AFAD’dan Uyarı: Ordu’da Hortum Riskine Dikkat!
AFAD’dan Uyarı: Ordu’da Hortum Riskine Dikkat!
AFAD Ordu İl Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren etkili olacak sağanak yağışa karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
Geçtiğimiz gün Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen sel ve su baskınlarının ardından, bu kez Ordu için üst üste uyarılar gelmeye devam ediyor. Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün 13 Mayıs 2026 tarihli uyarısını kamuoyuna duyurdu.
Yapılan son değerlendirmelere göre, 14 Mayıs 2026 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Ordu çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Yetkililer, yağışların beraberinde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve hortum riski gibi tehlikeler getirebileceğini belirtti. Ayrıca ulaşımda aksamaların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.
AFAD Ordu İl Müdürlüğü tarafından tüm ilçe kaymakamlıklarına, belediyelere ve ilgili kurumlara gönderilen uyarı yazısında, vatandaşların can ve mal kaybının önlenmesi için gerekli tedbirleri alınarak hazırlıklı olmalarını ve dikkatli davranmalarını istedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
