Adıgüzel’den Ferrero İddiası: Fındığın Sırlarını Açıyorsunuz

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.05.2026 - 16:02, Güncelleme: 13.05.2026 - 16:02 452 kez okundu.
 

Adıgüzel’den Ferrero İddiası: Fındığın Sırlarını Açıyorsunuz

Mustafa Adıgüzel, Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün Ferrero temsilcilerini ağırlamasına sert tepki gösterdi: “Devletin sırlarını tekellere mi açıyorsunuz?”
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ferrero’nun Karadeniz’deki Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nde ağırlanmasına sert tepki gösterdi. Adıgüzel, “Nasıl bir tezgâha geldik, nasıl bir satışa geldik?” diyerek kamu kurumlarının bu firmayla kurduğu ilişkiyi eleştirdi. “Suçüstü Yakalanan Ferrero’yu Nasıl Ağırlarsınız?”  Adıgüzel, Rekabet Kurumu tarafından ceza verilen Ferrero’nun geçmişte suçunu kabul edip taahhüt verdiğini hatırlatarak, “Yabancı yayınlarda Türkiye’den fındık almayacağını söyleyip piyasayı bozan, rekolte düşükken fiyatları dip yaptıran bu Ferrero değil miydi?” ifadelerini kullandı. “Devletin Sırlarını Paylaşmak Kabul Edilemez”  CHP’li vekil, Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün Ferrero temsilcilerini misafir etmesini “skandal” olarak nitelendirirken, “Bizim biyolojik ve genetik çalışmalarımızı, fındıkla ilgili teknik verilerimizi hangi hakla bu tekelci firmayla paylaşırsınız? Bu, devletimizin sırlarını vermektir. Bu konuyla ilgili verdiğimiz bir önergeyle bunu Tarım Bakanı'na da soruyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız.”
Mustafa Adıgüzel, Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün Ferrero temsilcilerini ağırlamasına sert tepki gösterdi: “Devletin sırlarını tekellere mi açıyorsunuz?”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ferrero’nun Karadeniz’deki Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nde ağırlanmasına sert tepki gösterdi. Adıgüzel, “Nasıl bir tezgâha geldik, nasıl bir satışa geldik?” diyerek kamu kurumlarının bu firmayla kurduğu ilişkiyi eleştirdi.

“Suçüstü Yakalanan Ferrero’yu Nasıl Ağırlarsınız?” 

Adıgüzel, Rekabet Kurumu tarafından ceza verilen Ferrero’nun geçmişte suçunu kabul edip taahhüt verdiğini hatırlatarak, “Yabancı yayınlarda Türkiye’den fındık almayacağını söyleyip piyasayı bozan, rekolte düşükken fiyatları dip yaptıran bu Ferrero değil miydi?” ifadelerini kullandı.

“Devletin Sırlarını Paylaşmak Kabul Edilemez” 

CHP’li vekil, Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün Ferrero temsilcilerini misafir etmesini “skandal” olarak nitelendirirken, “Bizim biyolojik ve genetik çalışmalarımızı, fındıkla ilgili teknik verilerimizi hangi hakla bu tekelci firmayla paylaşırsınız? Bu, devletimizin sırlarını vermektir. Bu konuyla ilgili verdiğimiz bir önergeyle bunu Tarım Bakanı'na da soruyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.