3 MİLYAR LİRALIK NAYLON FATURA TESPİT EDİLDİ

Ekonomi 18.09.2024 - 15:39, Güncelleme: 18.09.2024 - 15:39 2677 kez okundu.
 

3 MİLYAR LİRALIK NAYLON FATURA TESPİT EDİLDİ

4 bin 500 büyük mükellefi mercek altına alan Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk aşamada toplamda 3 milyar lira değerinde sahte fatura tespit edildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, sahte fatura ve vergi kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarını hızlandırdı. Vergi müfettişleri, sahte fatura düzenleyen ve kullanan organizasyonlar üzerinde yoğunlaşarak, bu süreçlere katılan muhasebe meslek mensuplarını da inceleme altına aldı. Bazı meslek mensuplarının, hizmet verdikleri mükelleflerin çoğunluğunun sahte fatura ile bağlantılı olduğu ve aralarında yoğun bir fatura trafiği bulunduğu belirlendi. Yapılan kapsamlı araştırmalarda, mesleki kurallara uymadığı için disiplin cezası verilen ve halen görevine devam eden bir mali müşavirin, beyannamesini verdiği mükelleflerin büyük bir kısmının sahte belge düzenleyicisi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, serbest muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yönetilen yaklaşık 100 şirketin, organize bir şekilde hareket ederek 2 bin 500 mükellefe sahte fatura düzenlediği tespit edildi. Bu doğrultuda, meslek mensuplarıyla ilgili risk kriterleri güncellenerek, çalışmaların yapay zeka tekniklerinden faydalanması hedefleniyor. Bakanlık, yüksek sahte belge düzenleme riski taşıyan ve bu nedenle mükellefiyetleri terkin edilen kişilere fatura alan yaklaşık 4 bin 500 büyük mükellefi, toplam 3 milyar liralık sahte fatura kullandıkları gerekçesiyle izaha davet etme kararı aldı. Davete katılmayanlara ise fiilin ciddiyetine göre vergi kaçakçılığı suçlamasıyla işlem yapılması bekleniyor.
4 bin 500 büyük mükellefi mercek altına alan Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk aşamada toplamda 3 milyar lira değerinde sahte fatura tespit edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, sahte fatura ve vergi kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarını hızlandırdı. Vergi müfettişleri, sahte fatura düzenleyen ve kullanan organizasyonlar üzerinde yoğunlaşarak, bu süreçlere katılan muhasebe meslek mensuplarını da inceleme altına aldı. Bazı meslek mensuplarının, hizmet verdikleri mükelleflerin çoğunluğunun sahte fatura ile bağlantılı olduğu ve aralarında yoğun bir fatura trafiği bulunduğu belirlendi.

Yapılan kapsamlı araştırmalarda, mesleki kurallara uymadığı için disiplin cezası verilen ve halen görevine devam eden bir mali müşavirin, beyannamesini verdiği mükelleflerin büyük bir kısmının sahte belge düzenleyicisi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, serbest muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yönetilen yaklaşık 100 şirketin, organize bir şekilde hareket ederek 2 bin 500 mükellefe sahte fatura düzenlediği tespit edildi.

Bu doğrultuda, meslek mensuplarıyla ilgili risk kriterleri güncellenerek, çalışmaların yapay zeka tekniklerinden faydalanması hedefleniyor. Bakanlık, yüksek sahte belge düzenleme riski taşıyan ve bu nedenle mükellefiyetleri terkin edilen kişilere fatura alan yaklaşık 4 bin 500 büyük mükellefi, toplam 3 milyar liralık sahte fatura kullandıkları gerekçesiyle izaha davet etme kararı aldı. Davete katılmayanlara ise fiilin ciddiyetine göre vergi kaçakçılığı suçlamasıyla işlem yapılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.