ORDULU KURTULMUŞ YENİDEN TBMM BAŞKANI SEÇİLDİ
ORDULU KURTULMUŞ YENİDEN TBMM BAŞKANI SEÇİLDİ
TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı seçiminde üçüncü tur oylamaları sonucunda TBMM Başkanlığına yeniden Ordulu Numan Kurtulmuş seçildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, başkanlık seçimi için oylama süreci sona erdi. TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı seçiminde üçüncü tur oylamaları sonucunda AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, 329 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçildi.
Seçim zaferi sonrası Meclis'te konuşan Ordulu Numan Kurtulmuş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, sadece bir yasama organı değil; aynı zamanda millî egemenliğimizin sarsılmaz kalesi, demokrasimizin kalbidir. Bu çatı altında görev yapmak, her bir milletvekilimiz için milletimize ve tarihimize karşı büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Bu görevi, Meclisimizin daha etkin, daha kapsayıcı ve uzlaşmacı bir yapıya kavuşması yönünde güçlü bir sorumluluk olarak görüyor; bu doğrultuda kararlılıkla çalışacağımı ifade ediyorum.
Bu süreçte, başta Cumhur İttifakı olmak üzere, tüm siyasi partilere ve milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Meclisimizin 28. Yasama Dönemi ikinci devre başkanlık seçiminin; Gazi Meclisimizin tarihine yakışır şekilde, aziz milletimize umut ve güven veren, Türkiye’nin her alanda yükselişine katkı sunan bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyorum.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KURTULMUŞ'U KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına seçilen Numan Kurtulmuş'u başkentteki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.