ORDULU KADİR İNANIR HÜLYA KOÇYİĞİT'E DAVA AÇTI

Sanat (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 18.05.2025 - 00:22, Güncelleme: 18.05.2025 - 00:22 5785+ kez okundu.
 

ORDULU KADİR İNANIR HÜLYA KOÇYİĞİT'E DAVA AÇTI

Ordulu sanatçı Kadir İnanır, rol arkadaşlığı da yaptığı Hülya Koçyiğit’in sahibi olduğu Gülşah Filminde aralarında olduğu bir sürü şirketten şikayetçi oldu.
Yeşilçam'ın Ordulu usta sanatçısı Kadir İnanır rol aldığı filmlerle ilgili açtığı telif davasının detayları ortaya çıktı. Filmlerin izinsiz yayınlanmasının emek sömürüsü olduğunu ifade eden İnanır, yapım şirketlerine tazminat davası da açtı. İnanır'ın dava açtığı yapım şirketleri arasında Hülya Koçyiğit ile Selim Soydan'a ait Gülşah Film de bulunuyor. İnanır'ın avukatı Bişar Abdi Alinak'ın mahkemeye sunduğu dilekçede filmlerin televizyon kanalları ile dijital platformlardaki yayımları üzerinden yıllardır telif ödemeden ciddi gelir elde ettiği belirtildi. Usta Sanatçı Kadir İnanır T24'e yaptığı açıklamada “Emek sömürüsüne karşı hakkımı talep ediyorum. Uzun yıllardır sinema ve televizyon sektörüne emek vermiş bir sanatçı olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki; açmış olduğum davalar, sadece şahsımı ilgilendiren bireysel hukuk mücadeleleri değildir. Bu davalar, aynı zamanda sektördeki tüm sanatçıların hak mücadelesidir. Bugün ben konuşuyorsam, yarın başka bir sanatçının sesi yükselecek. Çünkü mesele yalnızca bir kişinin hakkı değil, bir meslek onurunun, yılların emeğinin teslim edilmesidir. Ben, bu mücadelede haklı olduğumu biliyorum. Ve inanıyorum ki bu hukuk mücadelesi, sanatın ve sanatçının haklarının iadesiyle sonuçlanacaktır.” dedi.
Ordulu sanatçı Kadir İnanır, rol arkadaşlığı da yaptığı Hülya Koçyiğit’in sahibi olduğu Gülşah Filminde aralarında olduğu bir sürü şirketten şikayetçi oldu.

Yeşilçam'ın Ordulu usta sanatçısı Kadir İnanır rol aldığı filmlerle ilgili açtığı telif davasının detayları ortaya çıktı. Filmlerin izinsiz yayınlanmasının emek sömürüsü olduğunu ifade eden İnanır, yapım şirketlerine tazminat davası da açtı. İnanır'ın dava açtığı yapım şirketleri arasında Hülya Koçyiğit ile Selim Soydan'a ait Gülşah Film de bulunuyor.

İnanır'ın avukatı Bişar Abdi Alinak'ın mahkemeye sunduğu dilekçede filmlerin televizyon kanalları ile dijital platformlardaki yayımları üzerinden yıllardır telif ödemeden ciddi gelir elde ettiği belirtildi.

Usta Sanatçı Kadir İnanır T24'e yaptığı açıklamada “Emek sömürüsüne karşı hakkımı talep ediyorum. Uzun yıllardır sinema ve televizyon sektörüne emek vermiş bir sanatçı olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki; açmış olduğum davalar, sadece şahsımı ilgilendiren bireysel hukuk mücadeleleri değildir. Bu davalar, aynı zamanda sektördeki tüm sanatçıların hak mücadelesidir. Bugün ben konuşuyorsam, yarın başka bir sanatçının sesi yükselecek. Çünkü mesele yalnızca bir kişinin hakkı değil, bir meslek onurunun, yılların emeğinin teslim edilmesidir. Ben, bu mücadelede haklı olduğumu biliyorum. Ve inanıyorum ki bu hukuk mücadelesi, sanatın ve sanatçının haklarının iadesiyle sonuçlanacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.