ORDU'DA YÜZDE 70 HİBE DESTEĞİ İÇİN SON BAŞVURU BUGÜN
ORDU'DA YÜZDE 70 HİBE DESTEĞİ İÇİN SON BAŞVURU BUGÜN
Ordu’daki üreticilere yönelik tarımsal çeşitliliğin artırılması verilen yüzde 70 destekli hibe başvurularında son tarihin bugün olduğu açıklandı.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğinde yürütülen 2025 yılı tarımsal destek projeleri kapsamında üreticilere hibe desteği sağlanacak. 5 Mayıs 2025'te imzalanan protokoller çerçevesinde üç farklı proje hayata geçiriliyor:
Küçükbaş Hayvancılığın Desteklenmesi Projesi: Yetiştiricilere %70 hibe destekli toplam 150 adet şaftlı kırkım makinesi dağıtılacak.
Ordu’da Aromatik Bitkilerin Üretimi Projesi: Üreticilere %70 hibe destekli olarak 35 dekar kuşburnu bahçesi için 5.600 fidan, 25 dekar aronya bahçesi (5.000 fidan ve damlama sulama sistemi dahil) ve 15 dekar maviyemiş bahçesi (4.500 fidan ve damlama sulama sistemi dahil) tesis edilecek.
Fındık Bahçelerinde Yarka Projesi: Serbest sistem yumurta tavukçuluğu yapan işletmelere %50 hibe destekli toplam 20.000 adet yarka desteği sağlanacak.
26 Mayıs Pazartesi günü Ordu’da il ve ilçe tarım müdürlüklerine bizzat başvuru yapılarak başlayan başvurular, 13 Haziran Cuma (bugün) günü mesai bitiminde sona erecek.
Yetkililer, üreticilerin projelerden en iyi şekilde faydalanabilmesi için zamanında başvuru yapmalarının önemli olduğunu belirtti. Ordu’daki üreticilere yönelik bu desteklerle tarımsal çeşitliliğin artırılması ve bölgesel kalkınmanın güçlendirilmesi hedefleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.