KURBAN PAZAR YERLERİ VE YOL KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Karadeniz Gündem (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 03.06.2025 - 17:16, Güncelleme: 03.06.2025 - 17:19 5081 kez okundu.
 

KURBAN PAZAR YERLERİ VE YOL KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da 16.548 büyükbaş ve 19.768 küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak kesime uygun olduğunu açıkladı.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, 6-9 Haziran 2025 tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü İl Müdürü Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bayram sürecinde temel amaçlarının gıda güvenliğini sağlamak ve vatandaşların dini vecibelerini en iyi şekilde yerine getirmelerine destek olmak olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, ekiplerin kurbanlık hayvan satış noktalarında, işletmelerde ve yollarda denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. Özellikle sürdürülebilir hayvancılık açısından gebe ve damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesiminin yasak olduğuna dikkat çeken Yılmaz, vatandaşların satın alacakları kurbanlıkların tür, ırk, cinsiyet ve yaş bilgilerini Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen TARIM CEBİMDE mobil uygulaması ile sorgulayabileceklerini hatırlattı. Vatandaşları kurbanlık satın alırken dikkatli olmaları konusunda uyaran İl Müdürü, büyükbaş hayvan alacakların kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvan alacakların ise kulak küpesi ve nakil belgesi kontrolü yapmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca başka illerden sevk edilen hayvanlar için "Veteriner Sağlık Raporu" bulunması gerektiğini belirtti. Kurban kesimlerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış kesimhanelerde veya Kurban Hizmetleri Komisyonları tarafından belirlenen alanlarda yapılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kesimin yasak olduğunu hatırlattı. Ordu'daki kurbanlık hayvan varlığı hakkında da bilgi veren İl Müdürü, 2024 yılı Kurban Bayramı döneminde 10.283 büyükbaş ve 10.194 küçükbaş hayvanın kesildiğini, 2025 yılı için ise 16.548 büyükbaş ve 19.768 küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak kesime uygun olduğunu açıkladı. Bayram süresince vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekli kontrolleri sağlamak için 19 ilçe müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde veteriner hekim görevlendirmelerinin yapıldığını belirten İl Müdürü, vatandaşların 0452 233 95 30 numaralı telefon üzerinden yetkililere ulaşabileceğini duyurdu. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların bilinçli hareket etmeleri ve kurallara uygun şekilde kurban kesmeleri yönünde uyarılarda bulunan Yılmaz, hem hayvan sağlığı hem de halk sağlığı açısından hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da 16.548 büyükbaş ve 19.768 küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak kesime uygun olduğunu açıkladı.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, 6-9 Haziran 2025 tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü İl Müdürü Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bayram sürecinde temel amaçlarının gıda güvenliğini sağlamak ve vatandaşların dini vecibelerini en iyi şekilde yerine getirmelerine destek olmak olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, ekiplerin kurbanlık hayvan satış noktalarında, işletmelerde ve yollarda denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

Özellikle sürdürülebilir hayvancılık açısından gebe ve damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesiminin yasak olduğuna dikkat çeken Yılmaz, vatandaşların satın alacakları kurbanlıkların tür, ırk, cinsiyet ve yaş bilgilerini Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen TARIM CEBİMDE mobil uygulaması ile sorgulayabileceklerini hatırlattı.

Vatandaşları kurbanlık satın alırken dikkatli olmaları konusunda uyaran İl Müdürü, büyükbaş hayvan alacakların kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvan alacakların ise kulak küpesi ve nakil belgesi kontrolü yapmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca başka illerden sevk edilen hayvanlar için "Veteriner Sağlık Raporu" bulunması gerektiğini belirtti.

Kurban kesimlerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış kesimhanelerde veya Kurban Hizmetleri Komisyonları tarafından belirlenen alanlarda yapılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kesimin yasak olduğunu hatırlattı.

Ordu'daki kurbanlık hayvan varlığı hakkında da bilgi veren İl Müdürü, 2024 yılı Kurban Bayramı döneminde 10.283 büyükbaş ve 10.194 küçükbaş hayvanın kesildiğini, 2025 yılı için ise 16.548 büyükbaş ve 19.768 küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak kesime uygun olduğunu açıkladı.

Bayram süresince vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekli kontrolleri sağlamak için 19 ilçe müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde veteriner hekim görevlendirmelerinin yapıldığını belirten İl Müdürü, vatandaşların 0452 233 95 30 numaralı telefon üzerinden yetkililere ulaşabileceğini duyurdu.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların bilinçli hareket etmeleri ve kurallara uygun şekilde kurban kesmeleri yönünde uyarılarda bulunan Yılmaz, hem hayvan sağlığı hem de halk sağlığı açısından hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.