'ATAMALARDA AİLE BİRLİĞİNİN KORUNMASI ESAS ALINMALI'

Karadeniz Gündem (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 18.02.2025 - 21:23, Güncelleme: 18.02.2025 - 21:23 3666+ kez okundu.
 

'ATAMALARDA AİLE BİRLİĞİNİN KORUNMASI ESAS ALINMALI'

Başkan Zengin, “Personel ihtiyacı duyulan yerlerdeki ihtiyacın giderilmesi için atamalarda ve yer değiştirmede aile birliğinin korunması esas alınmalıdır”
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, personel ihtiyacı duyulan yerlerdeki personel ihtiyacının giderilmesi ve ülke genelinde dengeli bir personel dağılımının sağlanabilmesi için bu bölgelere teşvik getirilmesi gerektiğini belirtti. Zengin, atamalarda ve yer değiştirmede aile birliğinin korunmasının esas alınması gerektiğini de vurguladı. Zengin, personel dağılımındaki dengesizliğin giderilmesi için rotasyon uygulamasının doğru olmadığını, bunun yerine personel ihtiyacı duyulan bölgelerde çalışmanın özendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu bölgelerde çalışan personele %100'e kadar zamlı maaş ödenmesi gerektiğini savunan Zengin, yer değiştirme suretiyle atama ve memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesini düzenleyen kanun maddelerinin değiştirilerek kamu görevlilerinin dengeli dağılımının sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, personel dağılımındaki dengesizliğin giderilmesi için öncelikle eleman temininde güçlük çekilen il ve ilçelerin ve ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Zengin, kamu kurum ve kuruluşlarında bütün kadroların görev tanımlarının tam ve eksiksiz olarak yapılması gerektiğini söyledi. Zengin, kurumların her yıl belli bir dönemde kadro ihtiyacını il ve ilçe bazında ilan etmeleri gerektiğini, buna bağlı olarak da Türkiye'de memur ihtiyacı duyulan yerlerin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Zengin, söz konusu il ve ilçelerin ihtiyaç durumuna göre 3 ya da 4 ayrı kategoride değerlendirilmesi ve bu yerlerde görev yapacak personelin maaşlarının brüt maaşlarının üzerine belirlenecek oranlarda artırımlı şekilde ödenmesi gerektiğini belirtti. Zengin, bu amaçla 1993 yılında kanundan çıkarılan ve mahrumiyet yeri ödeneği, ödeme usulü ve miktarını belirleyen maddelerin yeniden düzenlenebileceğini söyledi. Yer değiştirmelerde önceliğin karşılıklı ve gönüllü yer değiştirme taleplerine verilmesi gerektiğini belirten Zengin, “Eleman temininde gülük çekilen il ve ilçelerde 5 yıldan uzun süredir. Görev yapmış olan memurların istekleri halinde başka yerlere atanmaları sağlanmalıdır. Bu il ve ilçelerde görev yapacak personele her yıl belirlenen kadro ihtiyacı kadar lojman, kreş ve servis imkânı sağlanmalıdır.” Ayrıca, 657 Sayılı Kanunun 64. maddesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Zengin, “kalkınmada öncelikli ilerde görevlendirilen personelin tamamı ve mecburi görevlendirme olup olmadığına bakılmaksızın anılan personelin bu bölgede görev yapan kamu teşvikinden yararlanması sağlanmalı. Görevlisinin de kademe ilerlemesi için öngörülen 2 yıllık süre 1 yıla indirilmelidir. Bu uygulama, kalkınmada öncelikli illerin yanında eleman temininde güçlük çektiği tespit edilen yerlerde çalışan personelin tamamı için de geçerli olacak şekilde düzenlemelidir.”
Başkan Zengin, “Personel ihtiyacı duyulan yerlerdeki ihtiyacın giderilmesi için atamalarda ve yer değiştirmede aile birliğinin korunması esas alınmalıdır”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, personel ihtiyacı duyulan yerlerdeki personel ihtiyacının giderilmesi ve ülke genelinde dengeli bir personel dağılımının sağlanabilmesi için bu bölgelere teşvik getirilmesi gerektiğini belirtti. Zengin, atamalarda ve yer değiştirmede aile birliğinin korunmasının esas alınması gerektiğini de vurguladı.

Zengin, personel dağılımındaki dengesizliğin giderilmesi için rotasyon uygulamasının doğru olmadığını, bunun yerine personel ihtiyacı duyulan bölgelerde çalışmanın özendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu bölgelerde çalışan personele %100'e kadar zamlı maaş ödenmesi gerektiğini savunan Zengin, yer değiştirme suretiyle atama ve memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesini düzenleyen kanun maddelerinin değiştirilerek kamu görevlilerinin dengeli dağılımının sağlanması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, personel dağılımındaki dengesizliğin giderilmesi için öncelikle eleman temininde güçlük çekilen il ve ilçelerin ve ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Zengin, kamu kurum ve kuruluşlarında bütün kadroların görev tanımlarının tam ve eksiksiz olarak yapılması gerektiğini söyledi. Zengin, kurumların her yıl belli bir dönemde kadro ihtiyacını il ve ilçe bazında ilan etmeleri gerektiğini, buna bağlı olarak da Türkiye'de memur ihtiyacı duyulan yerlerin belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Zengin, söz konusu il ve ilçelerin ihtiyaç durumuna göre 3 ya da 4 ayrı kategoride değerlendirilmesi ve bu yerlerde görev yapacak personelin maaşlarının brüt maaşlarının üzerine belirlenecek oranlarda artırımlı şekilde ödenmesi gerektiğini belirtti. Zengin, bu amaçla 1993 yılında kanundan çıkarılan ve mahrumiyet yeri ödeneği, ödeme usulü ve miktarını belirleyen maddelerin yeniden düzenlenebileceğini söyledi.

Yer değiştirmelerde önceliğin karşılıklı ve gönüllü yer değiştirme taleplerine verilmesi gerektiğini belirten Zengin, “Eleman temininde gülük çekilen il ve ilçelerde 5 yıldan uzun süredir. Görev yapmış olan memurların istekleri halinde başka yerlere atanmaları sağlanmalıdır. Bu il ve ilçelerde görev yapacak personele her yıl belirlenen kadro ihtiyacı kadar lojman, kreş ve servis imkânı sağlanmalıdır.”

Ayrıca, 657 Sayılı Kanunun 64. maddesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Zengin, “kalkınmada öncelikli ilerde görevlendirilen personelin tamamı ve mecburi görevlendirme olup olmadığına bakılmaksızın anılan personelin bu bölgede görev yapan kamu teşvikinden yararlanması sağlanmalı. Görevlisinin de kademe ilerlemesi için öngörülen 2 yıllık süre 1 yıla indirilmelidir. Bu uygulama, kalkınmada öncelikli illerin yanında eleman temininde güçlük çektiği tespit edilen yerlerde çalışan personelin tamamı için de geçerli olacak şekilde düzenlemelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.