BAŞIBOŞ KÖPEKLER BU SEFER TAVUKLARI TELEF ETTİ

Ordu Gündemi 03.06.2025 - 10:52, Güncelleme: 03.06.2025 - 10:52 4452 kez okundu.
 

BAŞIBOŞ KÖPEKLER BU SEFER TAVUKLARI TELEF ETTİ

Ordu’nun Ulubey ilçesinde başıboş köpekler 50 tane tavuğu telef ederken, tavukların sahibi Selami Uzundere, yaklaşık 20 bin TL zarara uğradığını söyledi.
Ordu’nun Ulubey İlçesi Akoluk Mahallesi’nde, sahipsiz köpekler bir üreticinin 50 adet değerli tavuğunu telef etti. Olayın mağduru olan Selami Uzundere, yaklaşık 20 bin TL zarara uğradığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Uzundere, 3 ay önce internet üzerinden satın aldığı Amerikan Ligorin cinsi, yüksek verimli 50 tavuk yavrusunu büyük emekle büyüttüğünü ve kümese özel çit yaptırdığını söyledi. Ancak güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, başıboş gezen üç köpeğin kapıyı açarak kümese girip tüm tavukları boğduğu görülüyor. “Zaten zar zor geçiniyoruz. Emekli maaşımızdan artırarak bu işi kurduk. Şimdi 20 bin TL zarar ettik. Zararımızı kim karşılayacak?” diye soran Uzundere, hem muhtara hem belediyeye defalarca başvurduğunu belirtti. Uzundere, “İki ineğim ve bir buzağım da bahçede yayılırken saldırıya uğradı. Sesleri duyunca zor kurtardık. Ulubey Belediyesi bu köpekleri Akoluk’a bırakıyor, sonra başka mahalleye taşıyor ama sorun çözülmüyor. Artık kalıcı bir çözüm istiyoruz.” dedi. Mahalle sakinleri, sahipsiz sokak hayvanlarının toplanması ve kalıcı bir barınak çözümü bulunması gerektiğini vurguluyor. Haber: Ahmet BAYRAK
Ordu’nun Ulubey ilçesinde başıboş köpekler 50 tane tavuğu telef ederken, tavukların sahibi Selami Uzundere, yaklaşık 20 bin TL zarara uğradığını söyledi.

Ordu’nun Ulubey İlçesi Akoluk Mahallesi’nde, sahipsiz köpekler bir üreticinin 50 adet değerli tavuğunu telef etti. Olayın mağduru olan Selami Uzundere, yaklaşık 20 bin TL zarara uğradığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Uzundere, 3 ay önce internet üzerinden satın aldığı Amerikan Ligorin cinsi, yüksek verimli 50 tavuk yavrusunu büyük emekle büyüttüğünü ve kümese özel çit yaptırdığını söyledi. Ancak güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, başıboş gezen üç köpeğin kapıyı açarak kümese girip tüm tavukları boğduğu görülüyor.

“Zaten zar zor geçiniyoruz. Emekli maaşımızdan artırarak bu işi kurduk. Şimdi 20 bin TL zarar ettik. Zararımızı kim karşılayacak?” diye soran Uzundere, hem muhtara hem belediyeye defalarca başvurduğunu belirtti.

Uzundere, “İki ineğim ve bir buzağım da bahçede yayılırken saldırıya uğradı. Sesleri duyunca zor kurtardık. Ulubey Belediyesi bu köpekleri Akoluk’a bırakıyor, sonra başka mahalleye taşıyor ama sorun çözülmüyor. Artık kalıcı bir çözüm istiyoruz.” dedi.

Mahalle sakinleri, sahipsiz sokak hayvanlarının toplanması ve kalıcı bir barınak çözümü bulunması gerektiğini vurguluyor. Haber: Ahmet BAYRAK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.