AİLE HEKİMLERİ ORDU'DA DA 3 GÜN İŞ BIRAKTI

Sağlık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 05.11.2024 - 16:26, Güncelleme: 05.11.2024 - 16:32 2976+ kez okundu.
 

AİLE HEKİMLERİ ORDU'DA DA 3 GÜN İŞ BIRAKTI

Ülke geneliyle birlikte Ordu’da aile hekimleri ve sağlık çalışanları, yeni yönetmeliğe tepki göstererek 5-6-7 Kasım tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Değişiklik”e, aile hekimleri, hemşireler ve ebeler karşı çıktı. Ülke genelinde eylem başlatan sağlık çalışanları, yönetmeliğin sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyeceğini ve mevcut sorunları daha da derinleştireceğini belirterek, düzenlemenin geri çekilmesini talep etti. Ordu’da aile hekimleri ve sağlık çalışanları, yeni yayınlanan Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki göstererek üç gün sürecek bir iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdular. Eylem, 5-6-7 Kasım tarihlerinde yapılacak ve sağlık çalışanları, talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen basın açıklaması, Ordu Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirildi. AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım’ın yaptığı açıklamada, 1 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin aile hekimliği sistemini olumsuz etkilediği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı'nın mevcut sorunları çözmek yerine, hekimleri ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakan bir yönetmelik çıkardığını ifade eden Dr. Yıldırım, “Bu yönetmelik, hekimler ve sağlık çalışanları için adeta bir eziyet yönetmeliğidir” dedi. Yönetmeliğin, karmaşık ödeme hesaplamaları ve hekim bağımsızlığını sınırlayan maddeleriyle sağlık sistemine zarar verdiğini belirten Dr. Yıldırım, yönetmeliğin aynı zamanda koruyucu sağlık hizmetlerini ihmal ettiğini ve hekimleri şiddet riskine karşı savunmasız bıraktığını kaydetti. Dr. Yıldırım, sağlık çalışanlarının taleplerini şu şekilde sıraladı: Adaletsiz vergi oranlarının güncellenmesi, Geçici görevlendirmeler ve nöbet ücretlerinde adalet sağlanması, Ek ödeme adaletsizliklerinin giderilmesi, MHRS ve muayene yükünün azaltılması, Diş hekimlerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması, YÖK ve Sağlık Bakanlığı arasındaki farklılıkların giderilmesi. Bu taleplerin dikkate alınmadığını belirten Dr. Yıldırım, Sağlık Bakanlığı’na “Eziyet yönetmeliği derhal geri çekilmeli” çağrısında bulundu. Eylemin ülke genelinde sağlık çalışanlarının desteğiyle genişleyeceğini ve gerekirse daha da güçleneceğini söyleyen Dr. Yıldırım, hakları korunana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.
Ülke geneliyle birlikte Ordu’da aile hekimleri ve sağlık çalışanları, yeni yönetmeliğe tepki göstererek 5-6-7 Kasım tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Değişiklik”e, aile hekimleri, hemşireler ve ebeler karşı çıktı. Ülke genelinde eylem başlatan sağlık çalışanları, yönetmeliğin sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyeceğini ve mevcut sorunları daha da derinleştireceğini belirterek, düzenlemenin geri çekilmesini talep etti.

Ordu’da aile hekimleri ve sağlık çalışanları, yeni yayınlanan Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki göstererek üç gün sürecek bir iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdular. Eylem, 5-6-7 Kasım tarihlerinde yapılacak ve sağlık çalışanları, talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen basın açıklaması, Ordu Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirildi. AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım’ın yaptığı açıklamada, 1 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin aile hekimliği sistemini olumsuz etkilediği vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı'nın mevcut sorunları çözmek yerine, hekimleri ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakan bir yönetmelik çıkardığını ifade eden Dr. Yıldırım, “Bu yönetmelik, hekimler ve sağlık çalışanları için adeta bir eziyet yönetmeliğidir” dedi. Yönetmeliğin, karmaşık ödeme hesaplamaları ve hekim bağımsızlığını sınırlayan maddeleriyle sağlık sistemine zarar verdiğini belirten Dr. Yıldırım, yönetmeliğin aynı zamanda koruyucu sağlık hizmetlerini ihmal ettiğini ve hekimleri şiddet riskine karşı savunmasız bıraktığını kaydetti.

Dr. Yıldırım, sağlık çalışanlarının taleplerini şu şekilde sıraladı:

Adaletsiz vergi oranlarının güncellenmesi, Geçici görevlendirmeler ve nöbet ücretlerinde adalet sağlanması, Ek ödeme adaletsizliklerinin giderilmesi, MHRS ve muayene yükünün azaltılması, Diş hekimlerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması, YÖK ve Sağlık Bakanlığı arasındaki farklılıkların giderilmesi.

Bu taleplerin dikkate alınmadığını belirten Dr. Yıldırım, Sağlık Bakanlığı’na “Eziyet yönetmeliği derhal geri çekilmeli” çağrısında bulundu. Eylemin ülke genelinde sağlık çalışanlarının desteğiyle genişleyeceğini ve gerekirse daha da güçleneceğini söyleyen Dr. Yıldırım, hakları korunana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.