ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Hakkari-Çukurca karolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Geçimli jandarma karakoluna saat 23.00 sıralarında bir grup PKK'lı 3 ayrı koldan roketler ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Bu sırada kamyonetle jandarma karakoyuna doğru gitmeye çalışırken fark edilen bir grup PKK'lı ile bölgede bulunan asker ve köy korucuları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker ve 2 köy korucusu şehit oldu, 15 asker ile çatışma sırasında karakola yakın evlerde oturan 6 sivil yaralandı.

Saldırıda; Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik, Hakan Oktay, Yaşar Karadağ ve Burak Mevlüt Tütüncüoğlu şehit oldu.

Bir kadın terörist de Nizamiye kapısı önünde intihar eyleminde bulundu. Üzerindeki bombayı patlatan eylemci parçalanarak öldü.

Yaralılar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken bölgeye takviye birlikler gönderildi. Kobra helikopterlerle teröristlerin kaçış noktaları ateş altına alındı. Devam eden çatışmalarda 14 terörist öldürüldü.

Geçimli karakoluna saldırının gerçekleştiği saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da teröristlerce eşzamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari Valiliği, etkisiz hale getirilen 14 teröristle birlikte 11 adet kalaşnikof tüfek ve 1 adet RPG7 roket atarın ele geçirildiğini de bildirdi.