ORDU-GİRESUN YEŞİL HATLA BİRLEŞİYOR

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylaların bir yol ile birleştirilmesini amaçlayan “Yeşil Hat” projesi kapsamında Ordu’nun Çambaşı yaylası ile Giresun’un Paşakonağı yaylası arasında ulaşımı sağlayacak yolun ihale hazırlıkları tamamlandı.

Ordu’nun Çambaşı yaylası ile Giresun’un Paşakonağı yaylası arasında ulaşımı sağlayacak yolla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde Karadeniz yaylalarını birbirine bağlamayı amaçlayan ‘Yeşil Hat’ projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis edilen ödenek doğrultusunda 2012 yılında yapım çalışmalarına başlanması planlanan Çambası Yaylası ile Giresun'un Paşakonağı Yaylası’nı birleştirecek ulaşım güzergahının Giresun il sınırına kadar olan bölümünün proje çalışması tamamlandı. Yolun yapımı için 788.445 TL ödenek gelmiş olup, çalışmalar 120 iş gününde tamamlanacak.” dedi.

Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nda “Öncelikli Geliştirilmesi Önerilen Temel Ulaşım Aksları” projesi kapsamında yer alan “Ordu İli Kabadüz İlçesi Çambaşı yaylası-Giresun İli Atalan Obası Sınırı” projesi toplam 7,8 km uzunluğa sahip bulunuyor.