VALİ ŞAHİN'DEN BALIKÇILARA UYARI

Kumyalı Balıkçı Barınağında düzenlenen törende yeni avlanma sezonunun hayırlara vesile olması temennilerini dile getiren Vali Şahin, Kanunların İstediği Ölçeklerde Avlanma Yapılmasının Önemine Değinerek, “Balıklar da bir alem. Onlar da can taşıyor. Onlara da hayat hakkını tanıyalım. Kanun 7 santim demişse 7 santimine el uzatalım. Kanun 20 santim demişse de ne denildiyse onu avlayalım. ‘ben tutmazsam başkası tutar’ felsefesi doğru değil. Denizlerde balıklar gün geçtikçe azalıyor. Karadeniz’de önceleri çeşit olarak 70-80 çeşit balık vardı. şu anda 15-20 çeşide düşmüştür.” diye konuştu.

Bu yıl denizlerde denetime tarım müdürlüğünün de katılacağının belirten Vali Şahin, sahil güvenlikle beraber yapılacak olan denetimlerde balıkçılardan hazır olmalarını istedi. Denetimin itimatsızlık olmadığının da altını çizen Vali Şahin, “önemli olan o hayvanları da korumaktır. Sizlerden bunu istirham ediyorum. Giresun’umu da balıksız bırakmamanızı istiyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından “vira bismillah” diyerek yeni avlanma sezonuna giriş yapan Vali Şahin, daha sonra bir balıkçı teknesine geçerek burada teknenin pruva kısmında bulunan yangın çanını çaldı.