POLİS FINDIKTAKİ OYUNLARI İNCELİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü Mali Suçlarlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden 20 müfettiş Ordu’ya geldi. Fındıkta yaşanan şok fiyat düşüşü emniyetinde dikkatini çekti. Geçtiğimiz yıl 7 lirayı geçen fındık fiyatlarının bu yıl 4 liranın altına inmesi ve yukarı çıkmaması için çeşitli oyunların yapılması sonunda polisinde dikkatini çekti.

Özellikle Ocak ayında yapılan rekolte tahminlerinin 800 bin ton hatta 900 bin ton gibi uçuk açıklanması, ancak 600 bin hatta onun altında fındık olacağının anlaşılması üzerine rekoltenin fındık fiyatlarını düşük tutmak için bilinçli olarak yüksek gösterildiği hatta bunun için bazı oyunların oynandığı hatta rüşvetler verildiği, bazı tüccarların manavlara fındığı 4 liranın altında alın şeklinde baskı yaptığı ve bu şekilde fındık fiyatları üzerinde manipülasyon yapıldığı şeklinde haberler çıkması üzerine Ordu’ya gelen müfettişler araştırma başlattılar.

Ordu’ya gelen müfettişlerin özellikle büyük fındık tüccarların hesaplarını incelediği bu konuları araştırdığı öğrenildi. Hatta bazı tüccarların “benim hesaplarımda inceleniyor” dedikleri ve büyük bir telaş içinde oldukları söyleniyor...

ORDUCU’DAN UYARI: Haberlerimizin izinsiz alınmaması ve kaynak gösterilmeden kullanılmamasını emeğe ve basın meslek ilkelerine saygı adına talep ediyoruz.