GİRESUN VALİSİ'NDEN FINDIK GENELGESİ

Geçen hafta Kaymakamlıklara ve bütün muhtarlıklara gönderilen bir yazıyla, fındığın ihtiyaç oranında satılması ve emanete fındık verilmemesi hususunda fındık üreticilerine uyaran Vali Dursun Ali Şahin, konuyla ilgili bir de genelge yayınladı.
 
Valilik Web sitemizde genelgeler başlığında yayınlanan “2012/6 Nolu Fındığın Pazara İndirilmesi” konulu genelgede, bugünlerde toplanarak kurutulan fındığın satışa sunulmak üzere pazara indirildiği belirtilerek, ülkemizin en önemli ihraç ürünleri arasında yer alan ve yoğun emek ile üretilen fındığımızın gerçek değerinde satılması ve pazarda rekabet edebilmesi için üreticilere şu uyarılarda bulunuldu.
 
 “- Ürününüzü toptan pazara indirmeyiniz. İhtiyacınız kadar fındığınızı pazara getiriniz. Çok fazla miktarda fındık pazara indirilirse fiyatlar olumsuz yönde etkilenir. Bu durum üreticilerimizin emeğinin karşılığını alamaması ve dolayısıyla fiyatın düşmesine sebebiyet verecektir.
 
- Üreticilerimizin kesinlikle fındıklarını emanete vermemeleri gerekmekte, emanete bırakılan fındıklar piyasanın ihtiyacını karşıladığı için ürün fiyatının düşmesine sebep olmaktadır.
 
- Fındığın pazara indirilmesi konusunda üreticilerimiz birlikte hareket ederlerse ürünlerini gerçek değerinde pazarlamış olacaklardır.”
 
Genelgede son olarak yukarıda belirtilen hususların muhtarlıklar ve ilgili STK’lar tarafından üreticilere anlatılması ve bu emrin köy muhtarlıklarına asılarak veya anlatılarak köylerimizdeki fındık üreticilerine duyurulması da istendi.