VAHŞİ CİNAYETİN ZANLILARI TUTUKLANDI

14 Kasım günü Ordu’nun Korgan Sarıaliç Mahallesi’nde yalnız yaşayan 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın insanın kanını donduran bir şekilde eli ve ayağının domuz bağı ile bağlandığı ve çuvalın içerisine konmuş cesedi bulundu.

 

Vahşi cinayet sonrasında hemen harekete geçen Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı, Korgan Cumhuriyet Savcılığı, Polis ve Jandarma tarafından ortak operasyon başlatıldı. Fatsa ve Kumru’da 100’ün üzerinde mobesse ve güvenlik kamerası görüntüleri incelendi.

 

Bütün ipuçlarını değerlendiren ekipler olayla ilgili Korgan Çiftlik Nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Hayrettin G ile yeğeni 24 yaşındaki Serkan U.’ya ulaştı. Hayrettin G. Fatsa’da Serkan U.’da Aksaray’da yakalandı.

 

Dayı ile yeğeninin Sarıaliç Bölgesinde orman kesim içerisinde çalıştıkları ve cinayeti yaşlı kadının paralarını ve fındığını almak için yaptıkları belirlendi. Zanlıların çaldıkları bir çuval fındığı Fatsa’da sattıkları da belirlendi.

 

Emniyetteki işlemleri biten dayı ve yeğen Fatsa Adliyesi’nde önce savcıya ifade verdi. Tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevk edilen dayı ve yeğenin “canavarca hislerle öldürmek” suçlamasından tutuklanmasının ardından Ünye Cezaevi’ne gönderildi.