'ÜRETİCİYE PATOZ VE KURUTMA MAKİNESİ VERİLSİN'

Gürsoy Fındık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Nejdet Gürsoy, katıldığı Altaş TV’deki programda sektörün sorunlarına değinerek, iklim değişliğine bağlı olarak fındık üreticilerinin mağduriyet yaşamaya başladığını söyledi.

 

Bu sene üreticilerin önemli bölümünün fındığını kurutmada sorun yaşadığına değinen Gürsoy, hava şartlarına bağlı olarak çiftçinin mağduriyet yaşamasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Üreticilere bunun için teşvikle mini kurutma makinesi ile mini patoz dağıtılmasını talep eden Gürsoy, belirlenecek pilot bölgelerde bu desteğin verilmesinin sektör adına önemli olduğuna işaret etti.

 

Fındık üreticinin harman usulünden vaz geçip teknolojiyi kullanarak yaşanan iklim değişikliğinden daha az etkilenebileceğini vurgulayan Gürsoy, şimdiden bunun için çalışmaların başlatılmasının uygun olacağını savundu.

 

Gürsoy, ilerleyen süreçte dünyada yaşanan iklim değişliğinin fındık sektörünü daha az etkilemesinin önüne geçmek adına yeni adımların atılmasına ihtiyaç duyulduğunu, bunun için üreticilerin özellikle teknolojik olarak desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.