ÜRETİCİLERE SEÇİME KADAR UYKU YOK

Fındık üreticileri zirai don şokunu atlatamadan yeni bir uyarıyla daha karşı karşıya kaldı. 23 Mart Cumartesi gecesinden itibaren yağan kar yağışıyla birlikte 26 Mart Salı sabahına kadar etkili olan zirai don olayı nedeniyle uykusuz geceler geçiren fındık üreticilerine bir uyarı daha geldi.

 

Ordu Valiliği İl Afet, Durum Acil Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yeni bir zirai don uyarısı yapılarak, fındık üreticilerinden tedbirli olunması istendi. Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

 

“28 Mart Perşembe gece saatlerinden 31 Mart Pazar sabahına kadar tarımsal faaliyet olduğu bölgemizin kıyı kesimlerinde hafif iç kesimlerinde ise orta kuvvette don riski bulunmaktadır. Don riski nedeniyle başta tarımsal faaliyetle uğraşan çiftçilerimiz olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması gerekmektedir.”

 

Bundan tam 5 yıl önce 30 Mart 2014’te yerel seçimin olduğu tarihte etkili olan zirai don afeti nedeniyle büyük zararla karşılaşan fındık üreticileri, yine bir yerel seçim arifesinde zirai don afeti tehlikesi nedeniyle uykusuz geceler geçirmeye ve bahçelerde ateş yakarak fındığını korumak için çaba sarf etmeye hazırlanıyor.