ULUGÖL MACERANIN DA MERKEZİ OLACAK

Ordu’nun Gölköy ilçesinde ulunan bir doğa harikası Ulugöl'ün turizm potansiyelini artırmak ve gelen turistlerin eğlence çeşitliliğini artırmak için Kaymakam Tuncay Kaldırım'ın çalışma ve girişimleri devam ediyor.

Bu kapsamda Kaymakam Kaldırım'ın Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı ile yaptığı görüşme sonucu Ulugöl'e oryantiring spor parkuru oluşturma konusunda mutabakata varıldı.

Varılan mutabakat çerçevesinde ilk aşamada federasyona bağlı harita mühendisi tarafından Ulugöl civarında detaylı parkur haritası çizilecek ve ardından Türkiye Oryatiring Federasyonu "Ulugöl Oryatiring Spor Parkurunu" 2018 ulusal faaliyet takvimine alarak gerek ulusal gerekse uluslararası sporcuların Gölköy’e gelmesi sağlanacak. Ayrıca mutabakat kapsamında, federasyon tarafından, Gölköy’de belirlenecek öğretmenlere oryantiring sporu eğitimi verilerek, bu sporun öğrencilere öğretilmesi ve sevdirilmesi sağlanacak.

Oryantiring ( yön bulma) sporu, ormanlık arazilerde, detaylı bir şekilde haritalandırılmış parkurlarda, harita yardımıyla, koşarak, başlangıç noktasından bitiş noktasına en hızlı şekilde ulaşma amacı taşıyan bir spordur. Bu spor, bireylerin harita okuma, yön bulma ve kondisyon yeteneklerinin gelişmesine katkı sunmakta.