TMO DÖNÜMDE 140 KİLO FINDIK ALACAK

22 Ağustos’ta Ordu’da fındık alımına başlayacak olan TMO’nun randevu sistemini bugün açtığını söyleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Ordu ili için ÇKS kaydı üzerinden 1 dönüme 140 kg alım yapılacaktır.” dedi.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ordu’da 22 Ağustos’ta fındık alımına başlayacak. TMO, bugününden itibaren randevu sistemini açmış olacak. Fındıklarını TMO’ya vermek isteyenler bugünden itibaren randevu alabilecek.

 

TMO’nun randevu sistemini açması üzerine açıklama yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “TMO 2022 Fındık alımı randevu sistemini açmıştır. Ordu ili için ÇKS kaydı üzerinden 1 dönüme 140 kg alım yapılacaktır. Emeği geçen başta, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci’ye, Milletvekillerimize, TMO Genel Müdürü ve TMO İl Başmüdürlerine üreticimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TMO’nun alım kriterlerini üretici lehine değiştirdiğini de belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticilerin, fındıklarını erken toplamamalarını ve iyi kurutmalarını isteyerek, bu sene erken alıma başlamasının da olumlu olduğunu belirtti.