TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

15 Temmuz Pazar sabahı terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan'ın ölü ele geçirilmesinin ardından bölgede operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Bu akşam saat 20.30 sıralarında Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’nin Günyüzü köyünde bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye takviye askeri birlikler sevk ediliyor.

Çatışma bölgesini çembere alan güvenlik güçlerinin, PKK’lı teröristlere ’teslim olun’ çağrısında bulunduğu ancak grubun bu çağrılara ateşle karşılık verdiği öğrenildi. 4 kişi olduğu belirlenen grupta, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Yeşil Kategori’de 1 milyon lira ödül ile aranan ’Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in de yer aldığı belirlendi.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA

Akşam saatlerinde Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü Köyü mevkiinde 4 kişi oldukları öğrenilen terörist grubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma anını bir vatandaş cep telefonu ile saniye saniye kaydetti. Videoda bölgeden dumanların yükseldiğini söyleyen vatandaşın "silah seslerini duyuyorsunuz, Allah'ım sen askerlerimizi koru" dediği duyuluyor.