TELEFERİKTE BOZTEPE BEREKETİ

Ordu il genelinde dün akşam başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının bazı yerlerde 85 santime ulaştığı Ordu’da kar yağışı aralıklarla Altınordu kent merkezinde de görülürken, Boztepe tamamen karla kaplandı.

 

Ordu genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte özellikle Ordu’nun seyir terası olan Boztepe’de kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. 530 metre yüksekliğindeki Boztepe beyaza bürünürken, insanlar Boztepe’ye akın etti.

 

Boztepe’ye gitmek isteyenler özel araçlarından daha çok teleferiği tercih etmeleri nedeniyle teleferik yer istasyonunda uzun kuyruklar oluştu. Bu sene kar’a hasret kalan Ordulular, Boztepe’de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kar yağışına sevinen çocuklar ve gençler, kartopu oynayarak eğlendi.

 

Kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Gece ise hava sıcaklığı eksi dereceye düşecek. Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmede ayrıca bu geceden itibaren yağışlı havanın Ordu’yu terk edeceği tahmin edilirken, hava sıcaklıklarının da Cumartesi gününden itibaren mevsim normallerine çıkacağı belirtildi.