SEÇİM GÜLER VE ŞAHİN ARASINDA GEÇECEK

31 Mart Mahalli Seçimleri için adaylar ve partiler yavaş yavaş sahaya inmeye hazırlanıyor. Kuşkusuz Ordu’da ilçe belediyelerinden daha çok Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde olacak.

 

AK Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan dayı olarak eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler’i aday gösterdi. MHP’nin de Güler’i desteklemesiyle birlikte Güler, Cumhur İttifakı’nın adayı olmuş durumda.

 

Muhalefet ise uzun süredir devam eden aday belirleme çalışmalarında sona geldi. CHP ve İYİ Parti arasında yapılan Millet İttifakı’nda Ordu’da uzun süre devam eden görüşmelerde bir anlaşma saylanamadı. Ancak gelen son bilgilerde anlaşmanın sağlandı ve CHP’nin Ordu’da aday çıkarmama kararı aldı.

 

Adı uzun zamandan beri İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in CHP’nin desteğini şart koşmasıyla birlikte CHP’nin kararıyla gerçekleşti adaylığı kesinleşti. Şahin’in adaylığıyla ilgili resmi açıklama Pazartesi günü yapılacak.

 

CHP Ünye'de de aday çıkarmayacak. Burada da İYİ Parti adayı desteklenecek. İYİ Parti’nin ise buna karşılık Altınordu’da aday çıkarmayacak ve burada CHP adayı Birol Yılmaz desteklenecek.

 

CHP’nin Ordu’da Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarmayacak olmasıyla birlikte Ordu’da seçim bakanlık yaptıkları dönemdeki icraatlarıyla büyük ses getiren iki eski bakan İdris Naim Şahin ile Mehmet Hilmi Güler arasında geçecek.