ŞAHİN VE KAHRAMAN FINDIK FİYATI İÇİN KONUŞTU

Açıklanan fındık fiyatıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Giresun Kalite 27, Levant kalite 26,5 TL açıklanan fındık fiyatına toplumun bazı kesimleri tepki gösterirken, bazı kesimlerinde de destek geldi.

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman’da açıklanan fındık fiyatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

 

TARİHİN EN YÜKSEK FİYAT

OTSO Başkanı Servet Şahin, fındık fiyatı için hep 3 doları telaffuz ettiklerini belirterek, “Açıklanan fiyat ve alan bazlı desteği hesaplarsak bu 3.5 dolara denk gelmektedir. Bu rakamda Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamıdır” ifadelerini kullandı.

 

HER KESİMİ MEMNUN ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman da açıklanan fiyatın her kesimi memnun etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kahraman, “Kamuoyunda 30 TL’nin üzerinde bir fiyat beklentisi vardı. Ancak bu şekilde açıklandı. Bizlere hayırlı ve bereketli olsun demek düşer” şeklinde konuştu. Kahraman, Ticaret Borsaların fiyat belirleme gibi bir yetkisinin olmadığının da altını çizdi