PKK'NIN SIĞINAKLARI İMHA EDİLDİ

Terör örgütü PKK’nın Karadeniz’de barınma hevesini güvenlik güçleri kursağında bırakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ordu’da yapılan operasyonla terör örgütünün en büyük iki sığınağının imha edilmesinin ardından Giresun’da da operasyonlar devam ediyor.

Giresun’da dün dondurucu hava koşullarına rağmen Giresun Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda terör örgütüne ait sığınaklar bulunup imha edildi.

Konuyla ilişkin Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından; Giresun İli Dereli İlçesi kırsal alanında, Jandarma Özel Harekât Timleri ve zırhlı araçların katılımı ile 24 Ocak 2017 günü PKK/KCK terör örgütü mensuplarının barınmalarına engel olmak, tespit ve etkisiz hale getirmek maksadıyla zorlu arazi ve iklim koşullarında operasyon faaliyeti icra edilmiş ve aynı gün başarı ile sonlandırılmıştır. Bölgemizde terör örgütlerinin faaliyet göstermesi ve barınmalarına engel olmak için yoğun olarak icra edilmekte olan faaliyetler azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

Öte yandan yılın ilk günlerinde Ordu’da terör örgütü PKK'nın Karadeniz bölgesinde eylem için gönderdiği ‘Karadeniz Açılım Grubu’ adı verilen terörist grubun tamamı geçen yıl güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken; öldürülen teröristlerin çantasında çıkan harita doğrultusunda, Ordu'nun Mesudiye İlçesi kırsalında örgütü 2 büyük sığınağı bulunup imha edilmişti.