ORDULU AŞKI İÇİN MÜSLÜMAN OLDU

Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Kayadibi Mahallesi’nden Caner Çakır, Avusturyalı Yölye’ye kalbini kaptırdı. Çift evlenmeye karar verdi. Kayadibi Mahallesi’ne gelen Yölye düğünden önce Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu.

Müslüman olduktan sonra Merve adını alan Yölye eşi Caner’in dini nikâhını Altınordu Ensar Camii İmamı Sebahattin Özcanlı kıydı. Nikâhtan önce gelin Yölye Kelime-i Şehadet getirdi. Çift Türk geleneklerine göre düğün yapacak.

 

“O MUTLULUĞUNU BİR GÖRSEYDİNİZ”

Yölye’nin Müslümün olmasına tanıklık eden ve nikahlarını kıyan imam Sebahattin Özcanlı yaptığı paylaşımda, “Elhamdülillah bu cuma gecesinde Avusturyalı Yölye Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu.  Merve ismini vermekte bana nasip oldu. Mahallemize gelin olarak gelen bu gençlerimizin nikahlarını kıydık. Rabbim bu gençlerimize iki cihan saadeti nasip eylesin inşallah.  Bu kızımızın İslam’ı kabul etmesi beni o kadar memnun etti ki. O yavrumuzun kelimeyi şehadetinden sonraki mutluluğunu bir görseydiniz. Ne büyük nimet. Kızımıza İslam’ın verdiği o güzellik.”