ORDU'DA YAKALANAN 50 KİŞİDEN 19'U TUTUKLANDI
Jandarmadan, trafik, narkotik ve kaçakçılıkla mücadelede yoğun denetim ve operasyonlar. Ordu İl Jandarma Komutanlığı, 06-12 Ekim 2025 tarihleri arasında sorumluluk bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle kamu düzeninin sağlanmasına yönelik önemli adımlar attı. Asayişten trafiğe, narkotik suçlardan kaçakçılıkla mücadeleye kadar geniş kapsamlı çalışmalarla vatandaşların huzur ve güvenliği için sahada yoğun mesai harcandı.
Asayişte Etkin Takip: 50 Şüpheli Yakalandı, 19’u Tutuklandı
Jandarma Asayiş Timleri tarafından bir hafta boyunca 31.324 şahıs ve 11.218 araç sorgulandı. Yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan 50 şüpheli yakalandı. Bu şahıslardan 19’u tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Trafikte Yoğun Denetim: 13.584 Araç Kontrol Edildi
Trafik Jandarması Timleri tarafından 13.584 araç kontrol edildi. Yol kullanıcılarına yönelik bilgilendirme ve denetim faaliyetleri aralıksız sürdürüldü.
Narkotik Operasyonları: 19 Şüpheliye İşlem, Uyuşturucu Madde ve Aparatlar Ele Geçirildi
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 19 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında uyuşturucu madde kullanmak, satın almak ve bulundurmak suçlarından işlem yapıldı. Aramalarda; - 26 gr kubar esrar, 5 gr bonzai, 1 gr eroin, 2 gr skunk, 53 adet sentetik hap, 7 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Kaçakçılıkla Mücadelede Geniş Çaplı Operasyonlar
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 11 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda ele geçirilen kaçak ve yasadışı ürünler arasında: 14 litre rakı, 504 paket sigara, 358 adet sahte ayakkabı, 60 litre etil alkol, 5 litre viski, 5 litre şarap, 2 adet içki aroması kiti, 30.550 adet içi tütün doldurulmuş makaron, 3.800 adet boş makaron, 5.000 gr nargile tütünü, 11.000 gr tütün, 89 adet cinsel içerikli hap yer aldı.