ORDU'DA MART AYININ ORTASINDA KAR YAĞIYOR

Mart kapıdan baktırmaya başladı. Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığı Ocak ve Şubat ayının ardından Mart ayının ortalarını geçtiğimiz bu günlerde kış Ordu’ya geri geldi.

Soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı da devam ediyor. Akkuş, Aybastı, Korgan, Kabadüz, Mesudiye ve Gürgentepe gibi yüksek rakımlı ilçelerde kar yağışıyla birlikte beyaz örtü kaplandı.

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları da 9-10 derece düşerken, zirai don tehlikesi de devam ediyor. Meteoroloji tarafından Ordu için Cumartesi gününe kadar zirai don uyarısında bulunmuştu.

Fındık üreticilerini uyaran Ordu İl Tarım Müdürlüğü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “20 Mart 2024 Çarşamba günü ilk saatlerden, 23 Mart 2024 Cumartesi günü sabah saatlerine kadar bölgemizin iç kesimlerinde hafif, yer yer orta şiddette don hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.