ORDU'DA HERKES FINDIK FİYATINDA ARTIŞ BEKLİYOR

Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor.

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları 300 TL bandına kadar geriledi. Hatta bazı tüccarlar fiyatı 290 liraya kadar indirdi. Ancak gelen yorumlarda, bu fiyatın düşebileceği kadar düştüğü değerlendirilirken, yeni haftayla birlikte yeniden yükselmesinin beklendiği konuşuluyor. Elinde fındık olan üretici de bu fiyata fındık satmamakta kararlı olduğu mesajını veriyor ve az olan fındığını evinde saklıyor.

Ordu’da 6 Ekim Pazartesi günü serbest piyasada fındık fiyatı 300 liradan işlem görürken, Fiskobirlik’te de Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 310 TL, Ortak dış ise 305 TL’den alınmaya devam ediliyor.