ORDU'DA FINDIK TOPLAMA TARİHLERİ AÇIKLANDI
Ordu Valiliği, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta 2025 yılı hasat tarihlerini resmen açıkladı. Fındık üreticileri için heyecanla beklenen bu duyuruyla birlikte, hasat takvimi rakım farklılıklarına göre belirlendi.
Açıklanan takvime göre, fındık hasadı sahil kesimde (0-250 rakım) 4 Ağustos'ta başlayacak. Daha yüksek rakımlara sahip bölgelerde ise hasat biraz daha geç bir tarihte gerçekleşecek. Orta kesimde (250-500 rakım) fındıklar 11 Ağustos'tan itibaren toplanmaya başlanırken, yüksek kesimdeki (500 rakım üstü) üreticiler 18 Ağustos'ta bahçelerine girecek.
Bu düzenleme, fındığın farklı rakımlarda farklı zamanlarda olgunlaşması göz önünde bulundurularak yapıldı. Böylece, üreticilerin ürünlerini en verimli zamanda hasat etmeleri ve kalite kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Ordu'da fındık, sadece bir tarım ürünü olmanın ötesinde, binlerce ailenin geçimini sağlayan ve şehrin ekonomisine can veren stratejik bir öneme sahip. Ancak bu sene ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da rekoltede büyük kayıp bekleniyor. Her yıl ortalama 180-190 bin ton fındığın üretildiği ve Türkiye’nin fazla fındık üreten ili konumunda olan Ordu’da bu sene sadece 64 bin ton fındık bekleniyor.