ORDU'DA FINDIK FİYATINDAKİ DÜŞÜŞ DURMUYOR

Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor.

Ordu’da Eylül ayında 340 liraya kadar çıkmasının ardından serbest piyasada 290-300 liraya kadar geriletilmesinin ardından toparlanmaya başlamış ve yeniden yükselmeye başlayan fındık fiyatı, geçtiğimiz hafta 315 liraya kadar yükseldi.

Düşüşün durduğu ve yeniden yükselişin başladığı yönünde beklentiler oluşurken, piyasada şok eden gelişmeler art arda yaşanıyor. İlk olarak 300 liraya gerileyen fındık fiyatı daha sonra neredeyse her gün 10 lira geri gelmeye başlayarak 270 liraya kadar düştü. Bu düşüşün sonu merak edilirken, elinde fındık olan üreticilerde de tedirginlik artmaya başladı.

Ordu’da 24 Ekim Cuma günü fındık fiyatı 270-280 lira arasında işlem görmeye devam ediyor. Fiskobirlik’te de Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 300 TL’den Ortak dış ise 295 TL’den işlem görüyor.