ORDU'DA FINDIK FİYATINDA KARAMSAR GÜNLER!

Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor.

Ordu’da Eylül ayında serbest piyasada 290-300 liraya kadar geriletilmesinin ardından toparlanmaya başlamış ve yeniden yükselmeye başlayan fındık fiyatı, geçtiğimiz hafta 315 liraya kadar yükseldi.

Yaklaşık bir haftadır bu seviyelerde işlem gören fındık fiyatında 17 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde şok bir gelişme yaşandı. Yükselmesi beklenen fiyat 15 lira geri geldi. aynı şekilde Fiskobirlik’te de fiyat düştü. Buna göre Ordu’da 19 Ekim Pazar günü fındık fiyatı 300-310 lira arasında işlem görürken, Fiskobirlik’te ise Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 315 TL’den Ortak dış ise 310 TL’den işlem görüyor.