Ordu Polisi 2026’ya Hızlı Başladı: 3 Operasyon, 6 Şüpheli

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2026 yılı Ocak ayında gerçekleştirdiği üç ayrı operasyonla kaçakçılıkla mücadelede önemli bir başarıya imza attı.

Altınordu’da Kaçak Cep Telefonu ve Emtia Operasyonu

05 Ocak 2026 tarihinde Altınordu ilçesinde bir ikamet ve bir işyerine düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 6 adet kaçak akıllı cep telefonu ve 170 adet çeşitli kaçak emtia ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.

Korgan’da Tarihi Eser Operasyonu

08 Ocak 2026 günü Korgan ilçesinde bir ikamette yapılan aramada, 3 adet tarihi eser niteliğinde kitap, 1 adet Arapça ve İbranice ibareli belge, 1 adet metal haç, 3 adet sikke ve 5 adet obje ele geçirildi. Şüpheli hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında adli işlem yapıldı.

Fatsa’da Kaçak Tütün Operasyonu

Aynı gün Fatsa ilçesinde Yurtiçi Kargo firmasına ait bir gönderide yapılan aramada, 40 paket (toplam 40 kg) kaçak nargile tütünü ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli hakkında 5607 SKM kapsamında adli işlem gerçekleştirildi.

Emniyet yetkilileri, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, vatandaşların şüpheli durumları ivedilikle bildirmesi çağrısında bulundu.