'ORDU'NUN 'KIZIL ELMA'SI SAĞLIK TURİZMİ OLSUN'

İHA ve Siha’lar gibi bir başka kızıl elmanın da sağlık turizmi olabileceğini ve Ordu’nun da bu alanda inisiyatif almasını söyleyen Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, “Ordu ili sağlık turizmine kazandırılırsa, refah seviyesi tavan yapacaktır.” 

 

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, Türkiye’nin İHA ve Siha’larla birlikte savunma sanayinde ulaştığı Kızıl Elma’nın bir yenisini de sağlık turizminde de ulaşabileceğini, bu konuda da Ordu’nun inisiyatif alabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Başkan Coşkun açıklamasında şöyle dedi;

 

30 Ağustos zafer bayramımız İle birlikte Eylül Ayı’nın başında Samsun’da Teknofest olarak izlediğimiz bilim festivali, Türk gençlerinin, Karadeniz insanının ufkunu açmış, geleceğe olan ümitlerini katbekat daha da artırmıştır.

 

Bayraktar isimli muhteşem İHA ve Siha’lar, kızıl elmalar, Akıncı’lar bizlere gösterdi ki, dünyada artık İHA ve Siha’nın, savunma sanayi yazılımlarının önderi bizim ülkemiz,  ulusumuz bu konuda en ön sırada yerini almış durumda, gelecekte daha da iyi olacaktır.

 

Savunma Sanayinde yaşadığımız bu zirveyi, başka bir sektörde de yaşayabiliriz aslında, bu sektör sağlık sektörüdür. Evet sağlık turizmi artık dünyada hesaplanamaz bir pazara ve ihtiyaç artışına yükselmiştir. İnsanlar sağlıklarının korunmasını ve şifa yollarını,  başka ülkelerdeki sağlık sistemlerinde arıyorlar, bu konuda da dünyada en yetkin en kaliteli hekimlerin ve sağlık personelinin bulunduğu ülke tartışmasız Türkiye.

 

Eğer Türkiye bu konuda cesaretli ve bu pazara uygun adımlar atarsa, bu konuda da, sağlık Sanayinde de, sağlık sektöründe de ve sağlık turizminde de dünyanın tartışmasız önderi olacaktır. O nedenle ülkemizdeki hekimler yurt dışında bu kadar büyük rağbet görmektedir.

 

Ülkemizin Sağlık alanındaki Bayraktarları, kızıl elmaları, akıncıları Türk hekimleri ve değerli yardımcı sağlık personellerimizdir.

 

Ordu ölçeğinde düşündüğümüzde; Güzel mavi - yeşil Ordumuzun da, Ülkemiz gibi, dünyadaki sağlık Turizmi pastasından yeterince pay alamadığı, üstelik artı özelliklerine rağmen, bu konuda cesaretle hareket edemediği için, hak etmediği gerilerde kaldığı aşikardır.

 

Ordu ilimiz, bu konuda insiyatif almalı, doğal güzelliğini kaliteli tıp geçmişiyle birleştirmeli, bu konuda tüm belediyeler ve kamu da desteğini hissedilir şekilde vermelidir. Bu pasta İçin tüm özel hastaneler ve kamu hastaneleri bir araya gelmeli, ortak planlar ve çalışmalar yapmalıdırlar.

 

Ordu ili sağlık turizmine kazandırılırsa, Öncelikle Ordu hem yabancı ülke hastaları, hem yerli hastalar hem de ülkemiz hekimleri için cazibe merkezi olacak, bu da tıp mesleğinin Ordu’da tavan yapmasını sağlayacaktır. Ordu il ve 19 ilçe esnafı, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde en yoğun ticari alış verişlerini gerçekleştirecekler ve Ordu insanının refah seviyesi de tavan yapacaktır.  Ordu sağlık turizminde marka şehir olacaktır.