ORDU NİSAN AYINDA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Bugün 21 Nisan 2019 Pazar. Yani mevsim İlkbahar ancak, bugün Ordu'da kıyı kesiminde sabaha kadar yağmur olarak görülürken, yüksek rakımlı ilçelerde ise kar yağışı halen devam ediyor.

 

Ordu'nun sahil dışındaki kalan Kabadüz, Ulubey, Gölköy, Çaybaşı, Gürgentepe, Korgan, Kumru, Aybastı, İkizce, Akkuş, Mesudiye gibi ilçelerde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken kar kalınlığı 5 santimi aştı. Kar yağışı halen bu bölgelerde devam ediyor.

 

Orta ve yüksek rakımlı ilçelerde devam eden kar yağışı fındık üreticilerini tedirgin etmeye devam ediyor. Ordulu üreticiler, Karadenizli için hayat demek olan fındığın yeni bir don felaketiyle karşı karşıya kalmasından endişe ediyor.

 

METEORLOJİ UYARDI

Öte yandan Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 20 Nisan Cumartesi gününden itibaren 23 Nisan Salı sabahına kadar, Ordu’nun iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğu ve gerekli tedbirlerin alınması istenmişti.