ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA BOMBA PANİĞİ!

Ordu Giresun Havalimanı'nda dün akşam saat 20.00 sularında Türk Hava Yolları İstanbul Yeni Havalimanı, Pegasus Hava Yolları da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için kalkış hazırlığı yaptığı sırada bomba ihbarı yapıldı.

 

İhbar üzerine tüm uçuşların iptal edildiği havalimanına Ordu İl Emniyet Müdürlüğü alarma geçerek, bomba imha uzmanları ve terörle mücadele ekipleriyle birlikte polisler geldi.

 

İHBAR AMERİKA’DAN YAPILMIŞ

Ekiplerin uçaklar başta olmak üzere tüm birimlerde yaptıkları aramada ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. 4 saat sonra havalimanında uçuşlar normale döndü. İhbarın Amerika’dan yapıldığı bildirildi.

 

Bu sırada Ordu Valisi Tuncay Sonel, beraberinde Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile birlikte havalimanına geldi. Yolcular ile yakından ilgilenen Vali Sonel, herhangi bir aksaklığın olmadığına dair bilgilendirmelerde bulundu.

 

THY’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ordu - Giresun Havalimanı operasyonları, havalimanı otoritesine gelen bir bomba ihbarı nedeniyle bir süre durdurulmuştur. Emniyet birimleri tarafından yapılan inceleme sonucu ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine havalimanında operasyon yeniden başlatılmıştır." dedi