ORDU EVDE KALDI!

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgına Ordu’da tedbirler üst düzeyde. Dün toplanan Pandemi Kurulu’nun ardından ile giren herkes kontrol altına alınıp en ufak bir koronavirüs belirtisi olanlar, hastanelere sevk ediliyor.

 

Ordu’dan çıkışlarında valilik iznine bağlanmasının ardından Ordululara tüm yetkililer ve sağlık kuruluşları tarafından yoğun bir şekilde evlerinde kalın çağrısı yapılıyor. Özellikle salgının yayılmaması için önümüzdeki 48 saatin çok önemli olduğu vurgusu yapılırken, trafik lambaları da insanlara ‘evde kal’, ‘Evde hayat var’ diye yazarak uyarıyor.

 

Vali Seddar Yavuz'un önerisiyle, Ordu'daki trafik lambalarından da "EVDE KAL" uyarısı yapılıyor. İldeki trafik lambalarında Kırmızı da ‘Evde Kal, Sarı da ‘Evde Hayat’ ve Yeşilde ‘Eve Git’ uyarısı yazıyor.

 

Ordululara yapılan tüm bu uyarıların ardından nerdeyse yüzde yüz bir şekilde uyuldu. Daha önceki günlerde ‘evde kal’ çağrılarına rağmen sokaklardaki hareketlilik bugün yerini tamamen sessizliğe bıraktı. Bunun yanında sahilde spor yapmak ve balık tutmak ile mesire alanlarında piknik yapmanın yasaklanmasıyla birlikte her zaman dolu olan sahilde de sadece sokak hayvanları ve görevliler var.