GÜNDOĞDU: TMO YILBAŞINDAN SONRA DA FINDIK ALACAK

Son dönemde 22 lira seviyelerine kadar düşen fındık fiyatlarının yeniden yükselmesi için üreticiler, siyasiler, ziraat odaları da düşen fındık fiyatlarının yeniden yükselmesi için beklentisi Toprak Mahsulleri’nin fındık alımına yılbaşından sonrada devam etmesi yönündeydi.

 

Düşen fındık fiyatlarıyla ilgili Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fındık fiyatının yükselmesi için en önemli hareket Tarım Bakanlığı'na TMO’ya düşüyor. 31 Aralık'ta bitecek Toprak Mahsullerinin alım sürecini lütfen en kötü şartlarda 30 Nisan'a kadar uzatın.” diye açıklamalarda bulunmuştu.

 

Tüm bu açıklamalardan sonra beklenen açıklama geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam bütçe görüşmelerinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle görüştüğünü söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, TMO’nun yılbaşından sonrada fındık almaya devam edeceğini söyledi.

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gündoğdu, “TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılı bütçe görüşmeleri esnasında Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile yaptığımız görüşme neticesinde, TMO’nun 2020 fındık alım süresinin yılbaşından sonra da devam ederek uzatılacağının müjdesini aldık. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.