ORDU'DA TEMASLI OLANLAR SAKLANIYOR

Ordu’da Covid-19’da vakalar bir türlü aşağı inmiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan haftalık vaka tablosuna göre günlük vaka ortalamasının 550 olduğu Ordu’da bu durum ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasındaki yoğunluk tablosunda da net bir şekilde ortaya çıkıyor.

 

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında Ordu’nun Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçeleri başta olmak üzere neredeyse tamamı kırmızı renge boyanmış durumda. Bunun nedeni olarak vatandaşların toplu olarak bir araya gelmelerinden kaynaklanan sosyal mesafe ihlalleri, maske kullanmamaları ve hijyene dikkat etmemeleri olarak değerlendirildi.

 

Ordu’daki vaka sayılarında bir artış meydana geldiğini ifade eden Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın, “Vatandaşlarımız temaslı durumda olan kişileri bizlere bildirmekten imtina ediyorlar. Bu durum da salgının yayılma hızını artırıyor. Aktif vaka ile temaslı durumda olan kişilerin saklanmadan, gizlenmeden sağlık görevlilerine bildirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Azalmasını beklerken artmaya devam eden vakaların azalması için uyarılarda bulunan yetkililer, aşı olmayanların aşılarını olmalarını isterlerken, bunun yanında insanların kalabalık ortamlara girmemeleri ve sosyal mesafe, temizlik kurallarına riayet etmelerini istiyor. Ayrıca hastaların ve temaslıların kendilerini gizlemeleri özellikle isteniyor.