ORDU'DA TAHMİNİ FINDIK REKOLTESİ BELLİ OLDU!

Ordu'da 23 Haziran’da çalışmalarına başlayan 2021 yılı fındık rekolte tespit komisyonu çalışmalarını tamamladı. Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları ve ilgili kurumlardan temsilcilerinin olduğu rekolte tespit komisyonu Ordu'nun 19 ilçesinde yaptığı rekolte tespit çalışmalarını tamamladı.

 

Orducu Haber'in elde ettiği bilgilere göre Ordu'da 2021 yılı tahmini fındık rekoltesi 170 bin ton civarında beklendiği öğrenildi. Buda geçen yıla göre yaklaşık 25 bin ton düşük olması anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl Ordu'da 197 bin ton rekolte tahmin edilmişti.

 

Yine Orducu Haber'in edindiği bilgilere göre Ordu'da beklenen 170 bin ton rekolte ile birlikte Tarım İl Müdürlükleri öncülüğünde kurulan komisyonların ülke genelinde de bu sezon 650 bin civarında fındık rekoltesi beklendiği belirtildi.

 

TÜİK VE İNC UÇMUŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 700 bin ton, Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) ise 790 bin ton açıklamışlardı. Ordu ile ülke genelinde beklenen tahmini rekolte konusunda resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.