ORDU'DA ORTALAMA HER GÜN 150 VAKA GÖRÜLÜYOR

2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyaya yayılan koronavirüs tehlikesi tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Türkiye’de ilk olarak Mart ayında görülen koronavirüs son zamanlarda yeniden yükselişte.

 

Ülke genelinde hasta sayıları bugünlerde günlük 2 binlerin üzerinde seyrediyor. Tabi bu semptom gösterip hastaneye başvuranlar. Salgın nedeniyle her gün ortalama 60 ila 70 kişi de hayatını kaybediyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tablonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor.

 

Peki, Ordu’da durum ne? Yaz mevsiminde alınan tedbirlerinde etkisiyle Ordu’da günlük vaka sayıları tekli hanelere kadar düşmüştü. Ancak fındık ayının gelmesiyle birlikte yeniden artışa geçen vakalar, bugünlerde günlük ortalama 150 civarında seyrediyor.  

 

Her gün yaklaşık 150 yeni vakanın görüldüğü Ordu’da en fazla vaka görülen ilçeler Fatsa ve Ünye ilçesi. Bu ilçelerin arkasında Altınordu’nun geldiği belirtiliyor. Uzmanlar, yurt genelinde olduğu gibi maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulunurken, virüse karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çiziliyor. Kaynak: Altaş TV