ORDU'DA FINDIK FİYATLARI YÜKSELİYOR MU?

Milyonlarca üretici, serbest piyasada fındık fiyatının yükselmesini bekliyor. Ancak açılışı 25 TL’den yapan serbest piyasada fındık fiyatları düşüşe geçmiş ve 23 lira 50 kuruşa kadar gerilemişti.

 

10 gündür bu seviyede seyreden fındık fiyatları üreticilerin tepkisine neden olmuştu. Ancak dün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin TMO’ya fındık veren 2 bin 507 üreticiye 75 TL ödeneceğini açıklaması serbest piyasaya olumlu yansıdı.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık almaya başladığı 1 Eylül’den sonra aradan geçen 8’inci günde fındık paralarını ödemeye başlamasıyla serbest piyasada da fındık fiyatını yükseltmeye başladı. Ordu’da serbest piyasada bugün fındık fiyatı 50 kuruş artarak 50 randıman 24 TL’ye yükseldi.

 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın üreticinin kuruma getirdiği bütün fındığı alabilecek kapasitede olduklarını ve gerekli kaynağın oluşturulduğunu söylemesi ile birlikte alınan ürünün parasının kısa sürede ödenmesine devam edilmesi halinde serbest piyasaya olumlu yansıması ve fındık fiyatındaki yükselişin devam edeceği yorumlarına neden oldu.