ORDU'DA FINDIK DONUYOR!

Ordu’da üreticilerin korktuğu başına mı geliyor? Meteoroloji tarafından yapılan zirai don uyarısının ardından fındık üreticileri, olası don felaketine karşı bu gece ve Çarşamba gecesinde alarm halinde.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu gece ve yarın gece için Ordu’nun iç ve yüksek kesimlerinde zirai don beklendiği ve fındık üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Yapılan uyarının ardından bu gece Ordu’nun iç ve yüksek kesimlerinde hava sıcaklıkları eksi 6’lara düşmüş durumda. Üreticilerin sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraf videolardaki görüntüler hiçte iç açıcı değil.

 

Akkuş, Gölköy, Gürgentepe ve Ulubey gibi ilçelerin yüksek mahallelerinde kar altında kalan fındıkların son durumu umut verici olmazken, Gölköy Akçalı Mahallesi’nde üreticiler, don afetine karşı bahçelerinde lastik yakıyor.

 

Ulubey’deki fındık bahçelerinin bu geceki son durumunu paylaşan İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, “İlçemizin yüksek rakımlı köylerindeki son durum bu şekilde temennimiz fındık bahçelerinin zirai dondan en az şekilde etkilenmesi ve üreticilerimizin mağduriyet yaşamamasıdır.” dedi.