ORDU'DA BUGÜN FINDIK FİYATI NE KADAR?

Serbest piyasada fındık fiyatlarındaki durgunluk yerini yükselişe mi bıraktı? Hafta sonuna 43 ila 43,5 liradan giren fındık fiyatlarında yeni haftayla birlikte azda olsa kıpırdanma dikkat çekiyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu'da yapılan açıklamada 2022 ürünü fındık alım fiyatı 50 randıman levant kalite fındığın alan bazlı desteklemeyle birlikte ortalama 54 TL olduğunu söylemişti.

 

TMO ise 50 randıman levant kalite fındığı 52 TL'den Giresun kaliteyi, 53 TL’den alıyor. TMO randıman payı da veriyor. TMO’nun 22 Ağustos itibariyle fındık alımına başlamasıyla birlikte fındık fiyatı için serbest piyasada 48-50 TL beklentisi vardı.

 

Ancak piyasa şok bir rakamla açıldı. Serbest piyasa 43 TL'den açıldı. Daha sonra 44 TL'ye yükseldi. Ordu'da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı hafta sonuna 43.5 TL'den girmişti.

 

Yeni haftanın ilk gününde ise serbest piyasada yukarı doğru kıpırdanma var. 5 Eylül Pazartesi günü Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatı 44 ile 44,5 TL arasında işlem görüyor. Bu fiyata randıman payı ekleniyor.