ORDU'DA BİR MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Etkisi her geçen artan koronavirüs salgınına Ordu Valiliği, Ordu’da ikinci karantina kararı aldı. Ordu İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin bu gece yaptığı toplantının ardından geçtiğimiz günlerde bir karı kocada koronavirüs tespit edilen Perşembe Ramazan Mahallesi’nde karantina kararı aldı.

 

Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Ordu İli Perşembe İlçesi Ramazan Mahallesi’nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Perşembe İlçesi Ramazan Mahallesi’nde 05.04.2020 tarihinden itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verildi.”

 

ORDU’DA İKİNCİ KARANTİNA

Alınan bu kararla Ordu’da ikinci yerleşim yeri karantinaya alınmış oldu. Daha önce Ordu’nun Kabataş İlçesi’ne bağlı Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri Mevkii’nde il dışından gelenlerin artmasının ardından bazı kişilerde koronavirüs tespit edilmesi üzerine bölge karantinaya alınmıştı.