ORDU ALARMA GEÇTİ

Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdumuzun yarından (10 Temmuz Çarşamba) itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

 

Batı bölgesinden itibaren etkili olacak yağışlı hava Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Ordu’da da görülecek. Özellikle Cuma günü etkili olacak yağışlar, kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

Yağışlı havayla birlikte rüzgarın Perşembe önceleri güney ve batı zamanla kuzey ve batı yönlerden, kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50 – 80 km/saat) esmesi bekleniyor. Hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek olan yağışlı ve rüzgarlı havayla birlikte hava sıcaklıkları 5 ila 9 derece gibi hissedilir derecede düşecek.

 

Meteorolojiden yapılan uyarıda kuvvetli yağışlar ve rüzgar nedeniyle meydana gelmesi muhtemel, ani sel, su baskınları, dolu şeklinde yağış, yıldırım düşmesi, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşum, ağaç devrilmesi çatı uçması gibi risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

Öte yandan beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Ordu adeta alarma geçti. Kaymakamlıklar ve belediyeler yaptıkları uyarılarla vatandaşları uyararak olası bir can ve mal kaybına karşı tedbirli olunması istendi.