ÖNÜMÜZDEKİ 3 SENE FINDIK OLMAYABİLİR

Ziraat Odası Başkanları 12 Haziran’da Gürgentepe’de meydana gelen ve ilçede büyük hasara neden olan dolu afetinin fındık bahçelerine verdiği zararı yerinde incelediler.

 

Perşembe Ziraat Odası ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Soydan,  Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile Gürgentepe Ziraat Odası Başkanı Akın Çalış, zararın boyutunun tahmin edilenden daha çok olduğunu söylediler

 

Yapılan incelemenin ardından açıklama yapan incelemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, zararın fazla olduğunu belirterek Gürgentepeli üreticilerin zirai kredi borçlarının ertelenmesini istedi.

 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’da yaptığı açıklamada, “Yüzde 50 ile yüzde 80 arasında bir zarar var. Bırakın bu seneki mahsulün zarara uğramasını önümüzdeki üç senenin bile ürün oluşmasında sıkıntı oluşmuş. Bütün sürgünler kırılmış dalların gövdelerinde bile zarar meydana gelmiş. Hükümetimizin ve yetkililerin çiftçilerimize sahip çıkmasını talep ediyorum bu bir felakettir afet kapsamına alınması gerekir. Biz ziraat odaları olarak konunun takipçisi olacağız. Her zaman çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.