ÖĞRENCİLER GÜVENLE OKULA GİTTİ

Ordu Valisi Tuncay Sonel devreye girdi okul 24 saat içerisinde güvenli hale geldi. Kabataş Atatürk İlk ve Ortaokulu onarım çalışmaları tamamlanmadan eğitim ve öğretime başladı. Şantiye görünümlü okulla ilgili Vali Tuncay Sonel devreye girdi. Okul 24 saatte güvenli bir şekilde eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

 

Okulun fotoğraflarının medyada yer alması üzerine harekete geçen Vali Tuncay Sonel, gecede çalışma talimatı verdi. Vali Sonel’in Gerekirse gece çalışılacak ve onarım bitirilecek. Bu çalışma okullar açılana kadar bitirilebilirdi. Onarım çalışmasını tamamlanana kadar takip edeceğim. Okulun içerisinde çalışma bitmiş, dışında da bir duvarda çalışma var. Çalışma yapılmayan yerdeki iskeleler kaldırılacak. Okul sahası güvenli hale getirilecek” şeklindeki talimatı üzerine okulda seferberlik başlatıldı.

 

Firma çalışma yapılmayan yerlerdeki iskeleyi ve okul sahasındaki molozları kaldırdı. Okulun içerisi temizlendi. Okulun sadece arka duvarında çalışma yapıldığı ve bunun içinde emniyet şeridi oluşturulduğu bildirildi.

 

Dün şantiye görünümlü okula giden Kabataşlı öğrenciler bu sabah güvenli bir şekilde ders başı yaptı.

 

Eğitime ayrı bir önem veren Vali Tuncay Sonel, “Göreve başladığımızda deprem riski olan 66 okulumuzu yıktık. Devlet vatandaş işbirliğiyle bir yılda 41. okulumuza ulaştık. Devletimizin katkısıyla 46 okulumuzun da güçlendirilmesini yaptık.” dedi.