ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE ALDI

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay, Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen 2015 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülü'nün sahibi oldu.

Bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl düzenlenen “Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı” (GEBİP) bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile birlikte katılan ve aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi olan Doç. Dr. Filiz Kuralay, ödülünü Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan aldı.

“Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı” (GEBİP) 2015 yılı uygulaması ile Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında ödül verilen 38 bilim insanına üç yıl boyunca her yıl 20.000 TL destek ve tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de yine her yıl 6.000 TL ek destek verilecek.