MURAT HAZİNEDAR HAKKINDA MAHKEMEDEN FLAŞ KARAR

2014 yılında CHP’den İstanbul Beşiktaş Belediyesi Başkanı seçilen Ordulu Murat Hazinedar, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

 

FETÖ üyesi olmakla suçlanan Hazinedar çıktığı ilk mahkeme sonrasında açıklama yaptı. Hazinedar, hakkında yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol şartının kaldırıldığını söyledi. Hazinedar açıklamasında şöyle dedi;

 

Hakkımda bir müptezelin 2016 yılında yaptığı şikayet sonucu başlatılan FETÖ Soruşturmasında, 5,5 yıl boyunca 1 gün bile ifadem alınmadan, dosyaya daha ilk günden koyulan kısıtlılık kararı nedeniyle içinde ne olduğunu da bilmeden yürütülen soruşturma dosyasından, zorlama ve gülünç iddialarla yazılan iddianamenin bugün yapılan ilk ve 3 saat süren duruşmasında, 5,5 yıl sonra ilk kez ifadem alındı.

 

Gerçekler tarafımdan ortaya konulunca ve avukatlarımın savunması neticesinde; Mahkeme Heyeti, Savcılık Dosyası’nda koyulan adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağını kararını kaldırmıştır.